Jump to content

Samsung: készülnek a 6 GB-os mobilmemóriák

2015. 09. 09. 10:00

Ha minden jól halad a Samsung műhelyeiben, könnyen lehet, hogy következő tableted vagy okostelefonod kétszer annyi RAM-mal rendelkezik majd, mint kiszuperált elődje.

A cég friss bejelentése szerint már megkezdődött a 12Gb (1,5GB) DDR4 RAM modulok gyártása mobil készülékekhez. A chipek nagyjából ugyanannyi helyet követelnek maguknak, mint a cég régebbi 6Gb moduljai. Ebből következően nyitott a lehetőség a Samsung és partnerei számára, hogy ugyanakkora hely felhasználásával megduplázzák az eszközök memóriáját vagy kisebb készülékeket gyártsanak 3GB RAM-mal.

Az új modulok további előnye, hogy 30%-kal gyorsabbak, mint a Samsung 8Gb chipjei, melyeket számos 4 GB-os eszköz használ, így nem csak nagyobb kapacitású, de jobban teljesítő okostelefonokat és tableteket is ígér a technológia. A Samsung emellett azt is hozzátette, hogy az új darabok kétszer gyorsabbak, mint a legfrissebb PC-s DDR4 RAM-ok.

Ennél is kritikusabb pont az energiafelhasználás azonban, mellyel kapcsolatban szintén jó híreink vannak. Az új chipek 20%-kal igényelnek kevesebb eledelt, mint elődeik, így komoly kihatással vannak a telefonok mindennapos készenléti idejére.

A Samsung jelenleg a chipek gyártásával és eltárolásával foglalatoskodik már, így talán nem is kell olyan sokat várnod a következő, több RAM-mal rendelkező generációra.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra