Jump to content

Házimoziélmény OLED TV-be csomagolva

2021. 11. 05. 11:44

Mesterséges intelligencia vezérelte automatikus hang- és képminőség optimalizálás, csökkentett bemeneti késleltetés és számtalan high-tech megoldás teszi a tévézést felejthetetlen élménnyé - újgenerációs trónkövetelő a piacon.

A Panasonic kínálatának új szereplője a JZ2000 névre keresztelt televízió, az OLED TV-kínálatának csúcsmodellje. A 65 és 55 hüvelykes képátmérővel is kapható tévé a házi szórakoztatás mestere. A filmek, sport és játékok szinte életre kelnek az egyéni 4K OLED képernyőn.

Az egyedi kivitelezésű, felfelé sugárzó hangszóróihoz oldalra sugárzó hangszórók is társulnak, és az így alkotott térhangzás felejthetetlenné teszi a filmeket, a sportközvetítéseket és a játékokat. A beépített Technics-hangolású hangszórórendszerrel mi magunk is a cselekmények, a játékok részeseivé válhatunk, míg az új HCX Pro AI processzor a tartalomnak megfelelően automatikusan optimalizálják a kép- és hangminőséget.

A tévé hangrendszerének, a „Tuned by Technics” fejlesztésében a Panasonic neves hangtechnikai márkájának mérnökei is részt vettek, ami minden decibelen hallatszik.

Hollywood érintésével, a felejthetetlen látványért

A hagyományos OLED tévékkel ellentétben a Hollywoodban hangolt, egyedi „Master HDR OLED Professional Edition” panel nagyobb fényerőt ér el, ahogy további fejlesztéseket is kapott, a My Home Screen alkalmazásban my Scenery funkcióval és duál Bluetooth kapcsolattal szerelve.

Ami a kijelzőt illeti az eszköz új processzora mesterséges intelligencia segítségével azonosítja a lejátszott tartalom típusát, és annak megfelelően automatikusan optimalizálja a képet és a hangot.

A JZ2000 lelke a vadonatúj HCX Pro AI processzor, amelyben az AI a mesterséges intelligenciát jelöli. A high-tech vívmánynak köszönhetően a filmnézés felejthetetlen élménnyé válik, ugyanis a processzor meghatározza, hogy milyen tartalmat játszanak le éppen, legyen az mozifilm, sport, zene, interjú, stb., és automatikusan annak megfelelően állítja be a kép- és hangminőséget.

Ennek működési háttere a HCX Pro AI processzorig vezethető vissza, ami másodpercenként elemzi a képet, és így valós időben azonosítja a lejátszott tartalmat. Ezután a processzor mesterséges intelligenciája összehasonlítja a lejátszást a korábban megtanult és eltárolt tartalom típusokkal, hogy képes legyen automatikusan a lejátszott tartalomhoz hangolni a kép- és hangminőséget.

Jó példa erre a focimeccs: miután értékelte a processzor a lejátszott tartalom típusát, az úgy állítja be a képet, hogy a fű természetes hatású legyen és a játékosok is élethűbben látszanak, a hangzást pedig úgy módosítja, hogy a stadion nézőterén érezhesse magát. Amikor viszont filmet érzékel a rendszer, a színek pontosságára helyezi a hangsúlyt, és a hollywoodi stúdiókkal való együttműködésből szerzett sokéves tapasztalat felhasználásával állítja be a televízió a képminőséget, hogy a néző elé a Panasonictól megszokott moziélmény táruljon.

A játékok szerelmeseinek is kedvez a Panasonic, a HCX Pro AI processzor által biztosított teljesítménnyel a tovább csökkentette a játékoknál a késleltetést. A Game Mode Extreme jelentősen csökkenti a bemeneti késleltetést, és ezzel fokozza a játékélményt, továbbá támogatja a HDMI 2.1 Variable Refresh Rate (VRR) és a High Frame Rate (HFR) funkciókat is.

(Forrás: Szerkesztőség)