Jump to content

Vágj egy szelet pirítóst!

2015. 06. 06. 16:00

Reggel azt se tudod, melyik a kés és melyik a kenyérpirító? Vagy éppen kuytafuttában nincs cérnád kenyeret szeletelni, mielőtt bedobod sülni? Colin Furze átérzi ezt a kellemetlen állapotot.

Colin Furze egy igazi csodabogár feltaláló, akinek speciálitásai a képtelen otthoni eszközök. Legújabb alkotása a pirító kés, melynek funkcióját valószínűleg már magad is megtippelted: bizony vágás közben pirítja a kenyeret.

A működési elv leegyszerűsítve módosított mikrohullámok transzformálásán alapul, melyek jókora adag hőt küldenek a pengébe. Emellett azonban lehetséges más megoldás a pirító kés megvalósítására, mint ahogy egy olvasónk kiemelte, hogy a feltaláló egész egyszerűen egy kiszuperált mikrósütő trafóját idomította céljaihoz a forrasztó pákák esetében használt melegítési eljárással egyező módon.

A dolog annyira sütögeti pirosra a reggelidet, mint amennyire arra számítanál, ám nem ez az egyetlen dolog, amire képes. A pirító kés segítségével könnyedén elbánhatsz a hűtőből frissen kivett kenhetetlen vajjal, melyen úgy hatol át, mint a mondásban szereplő „forró kés” technológiával megfűszerezett inkarnációja.

Praktikus egy ilyen eszköz a konyhában? Valószínűleg nem túlzottan, hiszen egy marihuána farm napfényes melegben való fürösztéséhez elegendő áramot fogyaszt, ám kétségtelenül egy kiforrottabb variánsának tudnánk örülni azokon a reménytelenül szétszórt reggeleken.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra