Jump to content

Releváns infók minden szóról a Chrome Androidban

2015. 06. 06. 14:00

Ugyan vitatható, hogy ez volt a múltheti Google I/O legnagyobb bejelentése, ám minden kétséget kizáróan egy roppant kellemes feature-t mutatott be a cég. A Now on Tapnek köszönhetően kereshetsz az alkalmazásokon belül, míg a Tap to Search minden szóról talál odaillő adatokat.

A frissült hírek szerint a Chrome Android Tap to Search elnevezésű feature-t is kap a Now on Tap mellett, mely névrokonához hasonlóan viselkedik. A Tap to Search-nek köszönhetően egy szóra vagy kijelölésre egyetlen érintéssel kereshetsz úgy, hogy nem kell elhagynod az adott oldalt vagy alkalmazást.

A Google egy példával mutatta be az újdonság működését. Tegyük fel, hogy a The Hollywood Reporter oldalát böngészed és kijelölt szóként az „America”-t érinted meg. Ilyenkor egy kis kereső ablakon végiggörgetve kapod meg az infókat. Ahelyett azonban, hogy a kontinens vízrajzát és az USA friss híreit látnád csak a találatok közt a Captain America: Civil War filmről is kapsz adatokat, mint képeket, híreket és stáblistákat. Ugye, milyen jól hangzik?

A Tap to Search megjelenése jelenleg folyamatban van, melyet követően érkezik majd az ázsiai nyelvek támogatása is. A dolog mechanizmusát a cikkben található GIF szemlélteti.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra