Jump to content

Lenovo Yoga 3 Pro Ultrabook

2014. 10. 10. 18:00

A Lenovo Yoga 3 Pro Ultrabook vékonyabban, könnyedebb designnal tér vissza. Emlékszel még, hogy az Intel nemrég bejelentetett egy új csipset családot, mellyel a laptopok sokkal vékonyabbak lehetnek? Naná, hogy igen! Lássuk mit jelent ez a Yoga 3 számára.

A Lenovo Yoga 3 Pro Ultrabook csak a kezdet. Már most számíthatsz arra, hogy egy rakás nagyszerű gépezet fog megjelenni karácsony előtt, mind az eddig megszokottnál kompaktabb designnal. Ennek ellenére, ne írjuk le a Yoga 3-at se, mely 14%-kal könnyebb és 17%-kal soványabb elődjénél. Összességében ez 1,19 kg-ot jelent, ami elegánsan karcsú egy 13”-os Ultrabooktól. Mindenképpen komoly fejlődést könyvelhetünk el az 1,36 kg-os Yoga 2 Pro-hoz képest.

Minden más tekintetben a Yoga 3 Pro hasonló az előző modelhez. A kijelző továbbra is egy 3,200 x 1,800 felbontású darab, míg az ipari design és a billentyűzet elosztása alig változott. Alapjaiban ez még mindig egy igazi Yoga modell. Ebbe természetesen beletartozik, a 360 fokos hajlíthatóság, melynek köszönhetően a kijelzőt átfordíthatod tablet módba, ám megmarad emellett a klasszikus álló és sátorszerű pozitúra is.

Elődjéhez hasonlóan marad a 9 órás élettartam, legalábbis az ígéretek szintjén, ugyanis ezt a Yoga 2 Pro a valóságban ritkán produkálta. Remélhetőleg a Lenovo ezúttal végre komolyan gondolja... Ami a a gép belsejét illeti természetesen benne van az Intel Core M processzor, ami a karcsú alak és a viszonylag hosszú készenléti idő felelőse. Ennek ellenére azonban a rendes rendszerekhez képest egy picurka visszesés várható a teljesítményben. Ez viszont nem olyan mértékű, hogy a mindennapi felhasználó számára problémákat okozzon.

Még ugyanemellett a kevésbé fontos hírek közt a Lenovo bejelentette a ThinkPad Yoga 14-et is, mely a cég első ilyen méretű, átalakítható Ultrabookja. Az eredeti ThinkPad Yoga 12,5”-os volt, míg az újabb már egy önkisimító billentyűsorral érkezik, mely zárolja magát tablet módban. Mivel ez egy viszonylag nagy kijelzővel rendelkező darab, ezért a specifikációk is egy kicsit keményebb kihívásokra készülnek, mint amiket egy a hordozhatóságáról és flexibilitásáról nevezetes termékcsalád tagjaitól várnál. A ThinkPad Yoga 14-ben egy NVIDIA GeForce 840 videókártya, 1 TB belső tárhely és 8GB Ram van. Annak ellenére, hogy szépszerével atomerőműnek számít a kategóriájában, a Lenovo még mindig ráígér egy 8 órás élettartamot, bár efelől ismét vannak kétségeink.

Mindkét laptop a hónap elején kerül a boltokba, a Yoga 3 Pro 1 350 dolláron, míg a ThinkPad Yoga 14 1 200 dolláron kezd. (330 000 ft és 290 000 Ft)

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra