Jump to content

Holokauszttagadó oldalak eltávolítására kérte a Facebookot az Anne Frank Center

2018. 08. 10. 11:09

Az Anne Frank Center a Kölcsönös Tiszteletért indított petícióban hívta ki a Facebookot, mert szerintünk elfogadhatatlan, hogy az engedi létezi felhasználóinak holokauszttagadó oldalait.

A Facebook mindenféle különös világnézetet ápoló emberi közösség virtuális otthona kezdve a laposföld-hívőktől a szabadkőműves mozgalmakon át az egészen végzetesen kedélyromboló agyhalottságokig . A legtöbbjük élni és élni hagyni elven teljesen megfér egymástól, de akadnak olyanok, amik azért már némelyeknek a létezése is sértés. A holokauszttagadó csoportok és oldalak például pont ilyenek.

Egy egyesen Mark Zuckerbergnek és a Facebooknak szegezett petícióban arra kéri az Anne Frank Center a közösségi oldalt, hogy az szabaduljon meg minden olyan oldaltól, ami tagadja a holokausztot.

Hogy bűncselekmény-e a holokauszttagadás arról az egyes országokban eltér a szabályozás. Nálunk például kommentelni sem ajánlatos, ha nem akarunk bajt a fejünkre, de Németországban is résen vannak, hogy még csirájában elejét vegyék a hasonló gondolatok terjesztésének. Nem csoda hát, hogy Mark Zuckerberg múlt héten tett kijelentése, hogy nem szándékoznak törölni a Facebookról a Holokauszttagadó posztokat, bizony sokakat felkavart.

A petíciót a Change.org oldalán tekinthetjük meg, ahol akár támogatásunkat is kifejezhetjük. Egyelőre nagyjából 70 000 aláírás jött össze a célért, de hogy pontosan mennyi is kéne ahhoz, hogy a Facebookra hatással legyen, az jó kérdés. Eggyel több biztos nem árthat.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)