Jump to content

Fortnite – Lassuló növekedés, de újabb rekord bevételek

2018. 07. 01. 16:05

A Fortnite még mindig igen szép pénzeket hoz. A SuperData kiadta a digitális játékokra vonatkozó májusi riportját, amely szerint a Fortnite ismét rekord bevételt könyvelhetett el.

A SuperData elemzése szerint a Fortnite májusban 318 millió dollárt szedett össze az összes platformról érkezett bevételeit összeadva, ami 7%-os növekedést jelent az áprilisi adatokhoz képest. Az elemzés megjegyezi ugyan, hogy a növekedés mértéke lassult, de ez még mindig egy új bevételi rekord.

Miközben a Fortinte növekedésének nagy részét a konzol platform hozta, addig a PC és mobil platform stagnált az idei év áprilisi adataihoz képest.

Egy játék mutatott a vizsgált időszakban jelentős növekedést és az a Pokemon Go volt. A SuperData adatai szerint a Pokemon Go játékosbázisa 2016 óta nem rúgott ilyen magasra. A mobil játék összese 104 millió dollárt termelt ebben a hónapban, ami 174%-os növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Detroit: Become Human 291 000 példányban kelt el májusi megjelenése óta, ami elgondolkoztató, habár tegyük hozzá, hogy egy PS4 exkluzív címről beszélünk

Májusban a tavalyi év azonos időszakához képest a világ digitális kiadásai 25%-os növekedést mutatnak, ami a becslések szerint 9,1 milliárd dollárt jelent a tavaly májusi 7,3 milliárd dollárhoz képest. A legnagyobb növekedést a mobil platform hozta, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 36%-kal többet hozott.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)