Jump to content

Hamarosan csatlakozik a randiapp piachoz a Facebook

2018. 05. 03. 14:16

Mark Zuckerberg egy érdekes bejelentéssel élt kedden, a Facebook éves konferenciáján. A közösségi oldal platformja hamarosan társkereső funkciókkal bővül.

A Facebook születése óta a kapcsolatokról szólt, s bár eddig is lehetőséget adott új kapcsolatok teremtésére és a kapcsolatépítésre, valójában sose vált igazi társkeresővé, egészen mostanáig. A cég alapítója, Mark Zuckerberg bejelentette, hogy olyan új funkciókat fognak hozzáadni a közösségi oldalhoz, amivel valódi, hosszú távú kapcsolatok létrejöttét kívánják majd elősegíteni, nem pedig csak az egyszerű szexpartner keresést, mint egyes társkereső oldalak. Utóbbi célzás vélhetően a Tindernek, pontosabban a Tindert és az OkCupidot is üzemeltető Match Groupnak szólhatót, ami a Facebook társkeresővé avanzsálásával hírtelen egy óriási riválist kap.  Pusztán Zuckerberg bejelentésének a hírére 22%-ot esett a Match Group értéke a tőzsdén.

Egyelőre még kicsit homályos, hogy pontosan hogyan is néz majd ki a Facebookos társkeresés, de néhány részletet már elárultak a bejelentés mellé. Az első és talán legfontosabb, hogy diszkrét lesz. A felhasználók társkereső profilja láthatatlan lesz az ismerőseik számára, azaz csak olyanok fogják látni, akik szintén ismerkednének.  Másrészt Chris Cox, a Facebook termékfejlesztési részlegének vezetője szerint a Facebook társkeresője hasonlítani fog ugyan a már ismert társkereső alkalmazásokra, ugyanakkor épp úgy lesznek benne csoportok és események, mint a Facebook hagyományos részén. Természetesen chatelni is lehet majd, de ez a Messenger egy direkt erre a célra elkülönített csatornáin fog zajlani.

Tekintve a Facebook már rendelkezésre álló hatalmas felhasználói bázisát, nagyon nem kell félni, hogy lesz-e aki használja az új társkereső funkciót. Hovatovább egy ilyen újítás pont jól jön, hogy elterelje majd a figyelmet a cég nevével utóbbi hetekben egybeforrott Cambridge Analytica botrányról.  Ugyanakkor csalódottak lennénk, ha csak egy Facebook márkájú Tindert dobna felhasználói elé a világ legnagyobb közösségi oldala, anélkül, hogy valami igazán hightech csavart ne tenne bele a dologba. Remélhetőleg nem kell sokat várni és kiderül, hogy tartogat-e és ha igen, akkor milyen meglepetéseket a Facebook társkereső megoldása.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)