Jump to content

Virtuális valóságból néz vissza ránk a klímaváltozás

2018. 04. 23. 11:38

Könnyű félrenézni, s nem tudomást venni a Föld általunk sose járt oldalán olvadó gleccserekről, de teljesen más ülni és látni, ahogy a szemünk előtt törnek óriási darabokra és hullanak az óceán végtelen mélységeibe.

Az éghajlatváltozás követkeményeit első kézből tapasztalhatjuk meg Sanfung Dennis és Eric Strauss által létrehozott virtuális valóságban. A Condition One VR stúdiónál készült ’This is Climate Change’ virtuális valóság sorozat 360 fokos videók segítségével tárja elénk direktbe, hogy hogyan hat az emberiség az általa lakott bolygóra.

A Sundance fesztíválon leadott első premier epizód után, ami az olvadó grönlandi gleccserekre fókuszált, Dennis és Strauss a sorozat többi részével a Tribeca Film Fesztiválra veszi az irányt. Minden rész más-más problémát fog bemutatni: az egyik madártávlatból mutatja majd azt a pusztítást, amit az erdőírtás eredményezett Amazon esőerdeiben, míg egy másikban a kaliforniai Erdészeti és Tűzvédelmi részleg tagjai láthatók a tavalyi viharos tűzvészek idején. Végül pedig láthatjuk majd, hogy hogyan hatott az éghajlatváltozás a legsebezhetőbb területekre: Szomáliában és a közeli országokbab olyan széleskörű éhínséghez vezetett, amely több millió gyermek életét veszélyezteti.

 

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Condition One)