Jump to content

A Twitter szabadulni tervez a kriptopénzes hirdetésektől

2018. 03. 26. 13:15

Nem csak a Facebook és a Google igyekszik kitessékelni a platformjáról a kriptovalutákkal kapcsolatos hirdetéseket. A Twitter a legújabb közösségi oldal, aki már nem látja szívesen a kriptopénzzel házalókat.

A Twitter megerősítette a korábbi pletykát és bejelentette, hogy a jövőben kitiltja a legtöbb kriptovalutával kapcsolatos hirdetést a platformról. A korlátozás vonatkozni fog nem csak a virtuális érmék kereskedését reklámozó tartalmakra, de kevés kivétellel az összes váltóra is. Jelenleg nincs meghatározva, hogy mikortól lép életbe a tilalom, csak annyi biztos, hogy lesz.

A vállalat korában már elmondta, hogy tervezi megakadályozni a kriptovalutás fiókok interakcióját, de olyan messzire eddig nem mentek, hogy teljes tilalmat vezetnének be.

Valahol nem meglepő, hogy a Twitter lecsapott ezekre a hirdetésekre. Számos kriptopnéz átláthatatlan spekulatív vagy éppen csak bizonytalan a jövője, nem is beszélve arról, hogy szélsőséges esetekben csalásra és pénzmosásra is használják őket. A Facebook és Google vállalatokhoz hasonlóan, valószínűleg a Twitter se szeretné, ha bármi ilyenhez lenne köze, akár még csak közvetve, a hirdetéseken keresztül.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)