Jump to content

Arizona kormányzója felfüggesztette az Uber autók tesztelését

2018. 03. 26. 17:23

Az előző héten végzetes balesetet okozó önvezető Uber autó ügyében még folyik a nyomozás, de az már most lászik, hogy legalábbis egy időre biztosan jegelve lesz a projekt.

Arizona állam kormányzója felfüggesztette az Uber engedélyét, hogy az államban tesztelje önvezető autóit. A cég már egyébként is leállította az egész országban a teszteket, de a kormányzó reagálása lehet az előszele egy sokkal nagyobb viharnak. Arizona vezetői eddig szívesen látták az önvezető autókat tesztelő cégeket, viszont a mostani ügy utat nyithat azok számára, akik eddig se nézték jó szemmel ezeket a programokat és megkérdőjelezték az önvezető autók biztonságosságát.

A szóban forgó balesetnél ráadásul ott volt egy tesztvezető a kormánykerék mögött, de se ő se az autó nem reagált időben, hogy elkerülhesse az autó elé érkező nőt. A cég eddig minden jel szerint kész együttműködni a hatóságokkal az ügy tisztása végett, de függetlenül a nyomozás eredményétől a baleset puszta ténye már ártott az önvezető autók ügyének.

Az önvezető autókat tesztelő cégek már egy ideje azon dolgoznak, hogy ne kelljen tesztvezetőket ültetni az önvezetők autók kormánya mögé, hanem azokat távolról felügyelhessék. Ez a következő lépés sok cég számára, de az Uber autójának balesete most hónapokkal odébb teheti ezt a célvonalat mindenkinek.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)