Jump to content

Egy új Firefox add-on a Facebookos követés ellen

2018. 03. 27. 16:28

Ha még nem állunk készen csatlakozni, a DeleteFacebook mozgalomhoz, de azért már szeretnénk, ha nem követne minket mindenhova a nagytesó, akkor itt a köztes megoldás.

Annyit biztosan kijelenthetünk, hogy az utóbbi napok és hetek eseményei rendesen elővették a Facebookot avégett, hogy hogyan is kezeli a felhasználóinak adatait. Sokan a Cambridge Analytica botrány óta teljesen elfordultak a közösségi oldaltól vagy legalábbis súlyosan megrendült a bizalmuk Zuckerberg birodalmában. Ennek fényében akár még úgy is dönthetünk, hogy teljesen lemondunk a Facebook használatálról, de a Mozilla egy kevésbé drasztikus megoldást is kínál. Létrehoztak egy Facebook Container nevezetű add-ont a Firefox böngésző alá, ami izolálja a Facebookot a böngészés közbeni többi tevékenységtől. Ez azt jelenti, hogy az add-on telepítése után a közösségi oldal már nem fog tudni követni minket mindenhova az interneten.

Ez egy jó megoldás lehet azok számára, akik nem akarnak lemondani a Facebookról és az ott összeszedett dolgaikról, de nem szeretnék, ha mindenhol ott lenne a sarkukban. Más kérdés, hogy mennyire találjuk szimpatikusnak a Firefox böngészőt, de ha eddig nem, akkor talán majd most megbarátkozunk vele jobban.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)