Jump to content

Zuckerberg 24 órán belül nyilatkozatot ígért Cambridge Analytica-botrány ügyében

2018. 03. 21. 18:53

Az Axios értesülése szerint hamarosan véget ér a bújócska és a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg a következő 24 órában elő fog állni egy nyilatkozattal a cégét elemeiben megrázó botrány kapcsán.

Mark Zuckerberg már több mint egy éve, a legutóbbi amerikai elnökválasztások óta komoly támadásokkal néz szembe, hogy miért hagyta, hogy a Facebookon keresztül befolyásolják és becsapják az amerikai választókat hamis és félrevezető hírekkel. Mindennek ellenére Zuckerberg továbbra is bátran ki tudott állni az emberek és a média elé, hovatovább azóta különböző fejlesztések is történtek az oldalon, hogy igyekezenek elébe menni, hogy egyáltalán alapja legyen a hasonló vádaknak. Ugyanakkor ez az eddig szívesen nyilatkozó és különféle témákban a véleményformálástól egyáltalán nem tartózkodó ember, most kicsit eltűnt, mióta kirobbant ez az úgynevezett ígért Cambridge Analytica-botrány, ami olyan hatalmassá nőtt, hogy akár a cég összeomlásához is vezethet.

Hogy mekkora a tét, azt Zuckerberg is tudja. Talán ezért is nem állt eddig a nyilvánosság elé az ügy kapcsán, de ha hihetünk az Axios értesüléseinek, akkor ez a hamarosan változni fog. A Facebook számára létkérdés lehet, hogy Zuckerberg egy megfelelő nyilatkozattal stabilizálni tudja a helyzetet, miközben a cég tőzsdei értéke percről percre csak zuhan.Néhány napja Zuckerberg a világ negyedik leggazdagabb embere volt, de azóta több helyet is eset ezen a rangos listán. Hogy mi olyannal tud előállni a Facebook-vezér, ami lecsillapíthatja az igencsak elharapódzott kedélyeket, azt elképzelni se tudjuk, de reagálniuk kell igen hamar valamit. Időközben már az Európai Parlament is felszólította a céget, hogy adjon magyarázatot az őt ért vádakra.  

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)