Jump to content

A hírek szerint a Lytro megvásárlására készül a Google

2018. 03. 21. 17:43

A magának a plenoptikus kameráival hírnevet szerző Lytro vállalathoz közeli források szerint nem kisebb vevő vetett szemet a cégre, mint maga a Google.

A Google sose csinált belőle titkot, hogy nyitott a formabontó, külön utas megoldások felé, habár nem a kameratechnológia az első, ami eszünkbe jut a keresőóriás nevének hallatán. Ennek ellenére a TechCrunch, céghez közeli forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Google egy 40 millió dolláros üzlet megkötésére készül, aminek értelmében megszerezné magának a Lytro kamerafejlesztő céget.

A Lytro elsősorban a plenoptikus kamerái által használt light-filed technológia miatt lehet értékes a Google számára. Ennek lényege, hogy a rendszer több különleges lencse és szenzor, valamint egy kifinomult szoftver segítségével térbeli képeket készít. Egy ilyen technológia a megfelelő kezekben óriási löketet adhatna a virtuális és kiterjesztett valóságot használó eszközök fejlesztésének, márpedig erre talán nincs is jobb jelölt, mint egy Google kaliberű vállalat, csaknem végtelen erőforrásokkal.

A források szerint a Google egy az egyben bekebelezi a céget, annak szabadalmaival és csapataival együtt. Ez azt jelenti, hogy lényegében marad majd minden a régiben, csak immár a Google szárnyai alatt. Ugyanakkor kérdéses, hogy mennyire pontosak ezek a hírek, hiszen tavaly még nagyjából kilencszer többre értékelték a Lytro értékét, mint amiről ezek a mostani 40 milliós üzletről szóló pletykák szólnak, illetve hivatalos megerősítés nélkül azt se lehet tudni, hogy a két cég közötti tárgyalások hol tartanak, ha tartanak egyáltalán valahol.

(Forrás: techcrunch.com Kép forrása: techcrunch.com)