Jump to content

A Toyotának kínálhatja fel az Uber az önvezető technológiáját

2018. 03. 18. 16:11

A Lyft és a Waymo nem az egyetlen olyan cég, aki önvezető technológiát fejleszt annak reményében, hogy azt majd mások számára is eladhassa. Az Uber talán már meg is találta az első vevőjét a saját megoldására.

A Nikkie állítása szerint az Uber megkezdte a tárgyalásokat avégett, hogy önvezető rendszerét a Toyota kisteherautóiba integrálják. Ha összejönne az üzlet, akkor a Toyota lenne az első, aki házon kívül alkalmazza a cég által fejlesztett technológiát. A japán lap szerint Dara khosrowshahi az Ubertől nemrég vett részt egy Pittsburghban tartott megbeszélésesen, ahol a Toyota vezetőivel találkozott.

Egy a Reuters számára adott közleményben a Toyta elmondta, hogy az alkalmazottjaik „gyakran cserélnek” információt az Uber vállalattal az önvezető technológiával kapcsolatosan, de ezen túlmenően még nem született döntés a közös együttműködésről.  Ez nem egy megerősítés, de nem is egy tagadás. A Toyota számára nem idegen az Uber vállalattal közös munka. Korábban már 2016-ban is fektettek a cégbe és kötöttek egy partneri megállapodást az önvezető autók rendszereinek fejlesztéséről. Ha viszont igaz a mostani pletyka, az mindkét fél számára új szintre emelheti az együttműködést.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)