Jump to content

Az Nvidia szerint 2018-ban tovább növekednek a GPU árak

2018. 02. 28. 16:33

A világ legnagyobb videokártya-gyártó vállalatának számításai szerint 2018 harmadik negyedévéig ne is álmodjunk a GPU árak stabilizálódásáról, mert csak csalódni fogunk.

Oké, valószínűleg egyébként se sokan fogadtak volna arra, hogy mostanában tartósabban negatív irányt vennének a GPU árak, de az Nvidia tett róla, hogy a remény írmagját is eltiporja. Az egyre növekvő kriptovaluta-bányászat hatására egekbe szálló GPU árakat elnézve talán senki se lepődik meg, de a videokártya-gyártó vállalat szerint 2018 harmadik negyedévéig tovább fog folytatódni a kártyák árának növekedése, amit a folyamatos GPU hiány is alátámasztani látszik.

Tegyük hozzá, hogy az a fentebb említett harmadik negyedév nem azt jelenti, hogy csak addig növekednek a kártyák árai, és utána csökkenés várható. Sokkal inkább azt jelenti, hogy ez az a pont, ameddig jósolni mernek a cég szakemberei. Senki se ringassa magát abba az álomba, hogy most kivár a GPU váráslással még lejjebb nem mennek az árak. Ezek a már most is igencsak elszabadult árak még jó sokáig emelkedni fognak, s ha az emelkedés mértéke alább is hagy vagy ne adj isten megáll valahol, már csökkeni jelentősen nem igen fog ebben az évtízedben.

(Forrás: wccftech.com Kép forrása: Nvidia)