Jump to content

A 2017-es kriptopénzek fele már meg is bukott

2018. 02. 26. 09:55

A bitcoin növekvő ára 2017-ben több céget is arra sarkalt, hogy felugorjon a kriptovalutás vonatra, azzal a reménnyel, hogy egy éjszaka alatt meggazdagodhatnak, de talán mondani se kell, hogy ez nem jött be mindenkinek.

A tavaly megjelent kriptopénzek java eleve a kezdetektől bizonytalan lábakon állt. A Bitcoin.com által készített tanulmány pedig kimutatta, hogy a 902 különféle virtuális valutának a 46%-ka már meg is bukott. a vizsgált kriptopénzek közül 142 soha nem szerzett elegendő finanszírozást, hogy beinduljon, míg 276 vagy szépen lassan elhalványult a létezésből, vagy csalás miatt ért véget röviden a története.

Az áldozatok száma még ennél is magasabb lehet a gyakorlatban. Másik 113 ICO-ról vagy megszűnt a témázás a közösségi oldalakon (ami az interneten egyenlő a halállal) vagy olyan kevesen kezdték el használni őket, hogy nagyon kicsi az esély arra, hogy sikeresek lesznek. Ráadásul a túlélők se feltétlen állnak sokkal jobban. Csupán egy maréknyi ICO mondhatja el magáról hogy 10 millió dollár felé kerekedett.

Ennek ellenére az ICO-k továbbra is igen népszerű opciók 2018-ban, de nem úgy néz ki, hogy az újhullámosok sokkal messzebb jutnának. Valószínűleg csak azok az ICO vállalatok lesznek esélyesek a felszínen maradni, amelyek komoly konstrukcióval veszik körbe a kriptopénzük. Ilyenből pedig csak kevés van.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)