Jump to content

Az 1Password megmutatja, ha a jelszavunk kompromittálódott

2018. 02. 24. 13:21

Amennyiben már rendelkezünk 1Passowrd tagsággal, úgy mostantól lehetőségünk van ránézni, hogy az adott jelszavaink nem-e szerepelnek az internetre kiszivárgott adatbázisok valamelyikében.

Az 1Password legújabb funkciója, hogy a jelszavainkat össze tudja vetni azokkal az internetre kiszivárgott adatbázisokkal, amelyek a már kompromittálódott jelszavakat gyűjtik. Ennek eredményeként tudomásunkra juthat, ha az általunk biztonságosnak vélt jelszavak valójában már rég fel lettek törve.

A program fejlesztői szerint jelenleg ez a funkció még csak prototípus, de a jövőben hozzá fogják adni a Watchtower-hez az 1Password alkalmazáson belül. Ez a funkció a Troy Hunt Pwned Passwords szolgáltatás integrációja, ami több mint 500 millió kiszivárgott jelszót tartalmaz.

Hogy kipróbáljuk ezt az új funkciót, nem kell mást tennünk, mint bejelentkeznünk az 1Password fiókunkba az 1Password.com-on és rákattintanunk az Open Vault menüpontra. Itt válasszuk ki az ellenőrizni kívánt tételt, aztán nyomjunk egy Shift+Ctrl+Alt+C kombinációt. Ezzel feloldjuk az új funkciót, így már rákattinthatunk a „ Check Password” gombra a jelszó mellett. Az alábbi videó pontosan végig vezet minket a lépéseken, ha vizuálisan jobban tetszik.

A Pwned Passwords szolgáltatásról pedig itt olvashatunk bővebben.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)