Jump to content

Véletlenül lopott egy riporter az Amazon kísérleti boltjából

2018. 01. 27. 08:20

Hétfőn nyitott meg az Amazon Go, az Amazon első kasszamentes boltja, amely alig néhány nap után már avathatta is első akaratlan bolti szarkáját, méghozzá a CNBC egy riporterének személyében.

 

Elméletben az Amazon Go kísérleti boltjának egyik nagy előnye az lenne, hogy megszabadítja a vásárlókat a pénztárak előtti sorbaállástól. Ez tulajdonképpen össze is jött, hiszen az emberek nem a bolt nemlétező pénztárai előtt tornyosulnak, hanem még annak bejárata előtt. A különleges boltocskát rengeteg érdeklődő, köztük rengeteg riporter szerette volna kipróbálni az első napokban. Deirdre Bosa, a CNBC riportere is ott volt, hogy első kézből tapasztalja meg, hogy milyen is lesz a jövő boltja, de nem biztos, hogy maximálisan a várakozásainak megfelelően alakult a kaland.

A hölgy a boltban mindent úgy tett ahogy mondták. Betette a kosarába a megvásárolni kívánt tételeket, aztán kisétált, mint aki jól végezte dolgát. Csakhogy utólag rájött, hogy ezzel valószínűleg elkövette akaratlanul a bolt első lopását, ugyanis a rendszer nem számlázott le neki egy joghurtot.

Mint később az Amazon reagálásából kiderült, valószínűleg nem is ez volt az első eset, ugyanis a cég úgy nyilatkozott, hogy olyan ritkán fordul ez elő, hogy az még belefér.

Végül is egy kísérleti boltról beszélünk, g valahol várható volt, hogy lesznek még hasonló bakik.

(Forrás: theverge.com Kép forrása: Amazon Go)