Jump to content

670 lóerővel bír majd a Porsche Mission E

2017. 12. 29. 19:18

Már korábban is kitértünk rá, hogy a Porsche a Tesla vállalatot veszi célba a legújabb Mission E nevezetű sportautójával, de a jelek szerint nem csak célozgatnak, hanem találnak is.

Most, hogy már többet is tudunk a Mission E-ről, már két dologban is biztosak vagyunk. Az egyik, hogy bizony a Porsche az elektromos autók piacán is tudja mi a dörgés, a másik pedig, hogy a Mission E nem csak külsőre lesz egy igazi szuperjárgány. Az Automobile riportja szerint a 2019-ben piacra kerülő sportautó három öszkerékmeghajtásos verzióban érkezik majd. Lesz egy 402, egy 536 és egy 670 lóerős változat. Az autók egy kétfokozatú sebességváltóval rendelkeznek majd, és 0-ról 100-ra nagyjából 3,5 másodperc alatt gyorsulnak majd fel. A Mission E egyetlen egy töltéssel megközelítőleg 482 kilómétert (300 mérföldet) tud majd megtenni és  valahol 250km/h körül lesz a végsebessége.

A Mission E koncepciója egy meglehetősen erős, agresszív autó kisugárzását kelti, ami jól tükrözi a motorháztető alatt rejlő félelmetes erőt. Pontosan egy ilyen autó az, ami vonzó lehet egy a sportautók iránt érdeklődő vásárlók számára. Kérdés árban mennyire tud majd harcolni a Tesla sportautójával a Porsche csodája, de ennek a megválaszolására még egy darabig biztosan várnunk kell.

(Forrás: Autoblog.com Kép forrása: autoblog.com/Drew Phillips)