Jump to content

Jelentős részesedést szerzett magának az Uber-ben a Softbank

2017. 12. 28. 23:29

A hónapokon át tartó udvarlás végre meghozta gyümölcsét. A SoftBank végre megállapodott egy komolyabb befektetésről az Uber vállalattal.

A Wall Street Journal értesülései szerint, a robotikában is otthonosan mozgó japán óriásvállalat sikeresen kanyarintott magának egy nagyobb szeletet a fuvarmegszosztós vállalatban. Mondani se kell, hogy az elmúlt évben jobbára bírósági tárgyalásoktól és pereskedéstől hangos Uber történetében ez micsoda üdítő színfoltot jelent. Amikor Dara Khosrowshahi vezérigazgatói kinevezése utáni első interjúit olvastuk, akkor már lehetett sejteni, hogy komoly változások fognak történni a cég életben. Az új vezérigazgató minden jel szerint sikerrel kormányozta ki az Uber vállalatot a sötét múlt ingoványából egy derűsebb jövő felé.

A WSJ szerint a Softbank üzlet megkötése legalább 1 milliárd dolláros befektetést jelent az Uber-be. Egy ilyen összeg, egy ilyen „pártfogótól” segíthet helyreállítani a vállalat megkopott hírnevét is, aminél nagyobb áldás most nem is érhetné az utasszállításban utazó céget.  

(Forrás: reuters.com Kép forrása: reuters.com)