Jump to content

A Valve bukta a fellebbezést is Ausztráliában

2017. 12. 29. 17:36

A többi online áruház számára precedens értékű lehet az a döntés, amely nemrég született Ausztráliában a Steam visszatérítési politikájával kapcsolatos ügy perében.

A Valve vállalatnak fizetnie kell a korábbi Steam visszatérítési politikája miatt. Az Ausztrál Szövetségi bíróság elutasította a Valve fellebbezését és 2,2 millió amerikai dollárnak megfelelő büntetés megfizetésére ítélte a céget, amiért az állítólagosan félrevezette a Steames ügyfeleit a termékek garanciáját illetően. Az ország Verseny és Fogyasztóvédelmi Bizottsága elmondtam hogy amig a vállalat üzleti tevékenységet folytat Ausztráliában, addig az ország nemzeti fogyasztóvédelmi törvényei vonatkoznak rá, ez pedig azt jelenti, hogy ha a fogyasztók nem elégedettek a megvásárolt játék minőségével, akkor visszakapják a pénzüket.

Persze ez a mostani ítélet jobbára csak a büntetés és precedens értéke miatt fontos. A Valve már rég bevezette azt a visszatérítési rendszer, amely lehetővé teszi, hogy két héten belül a fogyasztók bizonyos feltételek mellett visszakérhessék a pénzüket. Igazából ezen a ponton a többi online áruháznak lesz ez kellemetlen Ausztráliában, amelyek esetlegesen még nem gyakorolnak hasonló politikát. Ők akár komoly büntetésének nézhetnek elébe.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Valve)