Jump to content

Bírságot kapott az Apple, mert bizonyítékokat tart vissza a Qualcomm ellen

2017. 12. 24. 21:26

A bíróság határozata szerint, az Apple 25 000 dollárt fizet minden egyes nap után, ameddig a szükséges dokumentumokat nem sikerült átadniuk.

Az Apple és a Qualcomm nem örvend valami nagy barátságnak. Jobbára a két cég neve csak akkor kerül mostanában egy sorba, ha a pereskedésükről értekezik valaki. Most sincs ez másként. A Bloomberg értesülései szerint a két chipgyártó pofozkodásában újabb faramuci fordulat következett be. A kaliforniai bíróság határozata 25 000 dollár megfizetésére kötelezi az Apple vállalatot minden egyes nap után (december 16-tól kezdve), amig azok nem adják át a szükséges dokumentumokat a FTC-nek, amelyek a per folytatásához szükségesek. Az ügynökség még év elején perelte be a Qualcomm vállalatot versenyellenes gyakorlatai miatt, mert az például alacsonyabb árakat szabott a techóriásnak, ha az kizárólag az ő chipjeit használja az iPhone okostelefonokhoz.

A Bloomberg megkeresésére az Apple szóvivője, Jpsh Rosenstock visszautasította, hogy cége dokumentumokat tartana vissza. Elmondása szerint, már dokumentumok millióit állították ki ehhez az ügyhöz és keményen dolgoznak azon, hogy biztosítsák a szükséges újabb több milliónyi dokumentumot, amelyet példa nélküli idő alatt várnak el tőlük.

Ha minden jól megy, akkor december 29-re elvileg el is kell készüljön au Apple a szükséges dokumentumokkal, de ha nem sikerülne, akkor se fogja őket földhöz vágni az a napi 25 000 dollár, amikor a cég gyakorlatilag néhány másodperc alatt több bevételt pumpál ki magából.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)