Jump to content

19 000 dollár felett állt egyetlen Bitcoin értéke

2017. 12. 08. 13:22

A Bitcoin árfolyama igazi hullámvasútként működött mindig is, de hogy a napokban saját magához képest is sikerült nagyot alkotnia, az egyszer biztos. Nem lehet már messze az a lufi pukkanás.

Amilyen gyors és jó üzletnek tűnik a Bitcoin kereskedelem, legalább olyan kockázatos. Az elmúlt pár hónapban félelmetes tempóban kúszott felfelé a kriptovaluta árfolyama a potenciális hirtelen értékvesztés ellenére. Mára ez a helyzet odáig fajult, hogy főként a kockázati befektetőknek hála a BTC-USD ára 19 000 dollár felé ment, ami 266ft-os dollár árfolyammal számolva több mint 5 millió jó magyar forint és akkor még nem is néztük a horribilis tranzakciós díjakat. Nem csoda hát, hogy a Steam is felhagyott a Bitcoin elfogadásával, hiszen az ilyen esztelen módon a végtelenségbe szökő valuta árfolyamok általában ki szoktak pukkanni, azaz azt a folyamatos vásárlási szándékot, ami így felnyomta a kriptovaluta árát, hamarosan fel fogja váltani egy hasonlóan erőteljes eladási tendencia, ami majd egy kiadós értékvesztéshez vezet.

Update: Csütörtökről péntek reggelre ez a várható visszaesés be is következett. A Bitcon ára visszazuhant 15 000 dollár környékére. Ezzel együtt is a kriptovaluta ára még mindig irreálisan magasnak tűnik, így várhatóan további értékvesztés várható, ahogy a spekulánsok elkezdik szépen kivonni a tőkéjüket.

(Forrás: cnn.com Kép forrása: pixabay.com)