Jump to content

A Steam többé nem fogad el Bitcoint

2017. 12. 08. 17:36

Csupán csak kicsit több, mint másfél éve, hogy a Valve úgy döntött, hogy bevezeti a Bitcoint, mint elfogadott fizetőeszközt a Steamen, de már újra el is vállnak az online áruház és a digitális valuta útjai.

Habár eredetileg is nagyon sokan kétségbe vonták, hogy egyáltalán mennyire jó ötlet volt a Valve részéről bevezeti ezt a lehetőséget, de mostantól ha szeretnénk is hiába, mert többé nem fizethetünk Bitcoinban a Steames vásárlásainkért.

A digitális áruház a fizetőeszköz magas tranzakciós díjaival és volatilitásával indokolta a döntést. A dologban annyi igazság van, hogy a bitcoin gyakorlatilag teljesen független bármiféle jegybanki vagy hasonló kontrolltól, így az árfolyama teljesen szabadon változhat minden korlátozás nélkül, ami egyben azt is jelenti, hogy hatalmas manipulációs kockázatot hordoz magában. Ez már önmagában kérdésessé tenné, hogy megfelelő-e egy olyan biznisz számára, mint a Steam, de ez korábban se akadályozta meg a Valvet a valuta elfogadásában. A nyomosabb ok minden bizonnyal a tranzakciós díj képtelen emelkedésének tudható be. Erdetileg 0,2 dollár plusz költséget jelentett a tranzakciós díj a Bitcoinnál, ami mostanra elérte a 20 dollárt, ami sokszor több, mint amibe a játék kerül, amit meg akarnánk vásárolni. Ez már inkább tűnik nyomos érvnek, ha arra keressük a választ, hogy mi indokolja a szakítást a Valve részéről, nem is beszélve arról, hogy mi történik, ha hirtelen el kezd majd zuhanni a Bitcoin ára.

(Forrás: theverge.com Kép forrása: pixabay.com)