Jump to content

Elon Musk egy sportautót küld majd a Marsra

2017. 12. 03. 08:29

Elon Musk, a SpaceX és a Tesla vezetője felfedte, hogy már csak jövőre indul el a Marsra a Falcon Heavy nehézrakétájuk, ami nem annyira jó hír, viszont elárulta, hogy milyen rakományt küld majd a vörös bolygóra.

in

A Tesla nem rég mutatta be elektromos kamionját, valamit a Roadster nevezetű elektromos sportkocsijuknak következő, minden eddiginél erősebb változatát, így mondhatni zajlanak a cégnél az események. Ez kevésbé mondható el Elon Musk másik vállalatáról, a SpaceX-ről, amely immár sokadik alkalommal halasztotta el az eredetileg még nyáron esedékes Falcon Heavy nehézrakéta első kilövését. Hogy miért kellett ismét átütemezni a kilövési terveket, azt nem konkretizálta az űrvállalat vezetője, viszont elárult egy igencsak pikáns részletet a majdani kilövéssel kapcsolatosan.

Kiderült, hogy ha egyszer végre elindul az a fránya rakéta a Marsra, akkor Elon Musk tervei szerint a fentebb említett Roadster egy cseresznyepiros változata is ott lesz rakományként. Hogy mit fog csinálni egy ilyen drága elektromos üzemű sportkocsi a Marson? Leginkább jól mutat majd, mást nem igen. Mindenesetre mi már nagyon kíváncsian várjuk a Falcon Heavy debütálását, no meg, hogy tényleg ott lesz-e a piros gyönyörűség a fedélzeten. Valamikor 2018-ban már tényleg ki kéne derülnie.

(Forrás: Elon Musk (Twitter) Kép forrása: SpaceX)