Jump to content

Megújul a Microsoft redmondi főhadiszállása

2017. 11. 30. 08:01

180 focipályának megfelelő méretű és milliárd dollárokban mérhető beruházás keretei között szépül majd meg a Microsoft központja, ami gyakorlatilag egy kisebb városként fog üzemelni.

A Microsoft már régóta tervezgeti a redmondi kampuszának megújítását, s most eljött az idő megmutatni, hogy mire is gondoltak. A több milliárd dollárból épülő új komplexum további 8000 dolgozónak kíván munka, hovatovább életteret teremteni. A beruházás a következő 5-7 évben valósul majd meg, miközben 18 új épület készül majd el. A 180 focipályának megfelelő méretű építkezés 2018. őszével veszi kezdetét.

Ahogy azt az alábbi bemutató videó is mutatja, a tervezők mindenre, de tényleg mindenre gondoltak. Hagyjuk a nagyvállalati szöveget a barátságos munkakörnyezetről, meg a nyitott és formás terekről. Itt kérem egy komplett miniváros rajzolódik ki előttünk, saját parkokkal, boltokkal, kikapcsolódási és sportolási lehetőségekkel, de még egy híddal is. A hatalmas koncerteknek is helyet adni képes terület gyalogosan és kerékpárral lesz bejárható, míg az autók a föld alatt kapnak parkolási lehetőséget.

Tegyük hozzá, hogy a Microsoft redmondi kampusza amúgy se egy aprócska valami. Jelenleg 47 ezer ember dolgozik itt és 125 épület található a kampusz területén, így a fenti 18 új épület annak a „csupán” 8 ezer új alkalmazottnak alig tesz ehhez hozzá valamicskét, ha pusztán számok felől közelítjük. Ennek ellenére semmiképpen se lebecslendő beruházás, ami nem mellesleg a környéknek is jót tesz. A vállalat 150 millió dollárt áldoz csak a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a munkálatok 5-7 évre több ezer embernek teremtenek majd munkát. Szó mi szó, kis hazánkban is örülni tudnánk valami hasonló központocskának.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Microsoft)