Jump to content

Saját ’történetek’ verziót tesztel a YouTube

2017. 11. 30. 05:44

A már több közösségi oldalról is ismerős, videókat és képeket megjelenítő és összefűző Stories vagy ha úgy tetszik törtnetek funkcióhoz hasonló ötletet kezdett el tesztelni a YouTube.

A YouTube bejelentette, hogy az új Community tab, -- amelyet tavaly már néhány szerencséssel megosztottak – mostantól szélesebb kőrben is elérhetővé válik. Egészen pontosan minden olyan tartalomkreáló hozzáférést kap hozzá, aki több mint 10 000 fel iratkozóval rendelkezik.

A bejelentéssel egyúttal megemlítették az új videó funkciót érkezését is, a „Reels”-t, ami nagyjából olyasmi, mint az Instagram vagy a Snapchat Stories. A felhasználók rövid, a mobiljukról rögzített videókat fűzhetnek össze, amiket aztán filterekkel, zenékkel és szövegekkel színesíthetnek. A nagy különbség itt az lesz a többi platformokon található hasonló funkciókhoz, hogy az itt létrehozott tartalmak nem fognak egy idő után eltűnni és több történetszál is elindítható lesz felhasználónként.

A Reels béta kezdetben csak egy kiválasztott csoport számára lesz elérhető és egyelőre nem eset szó róla, hogy mikorra várható, hogy szélesebb körben is elérhetővé tenné a YouTube, vagy hogy milyen alapon kerülnek majd kiválasztásra a tesztelők.

(Forrás: YouTube Kép forrása: pixabay.com)