Jump to content

Odacsapot a gyerekekre ártalmas tartalmaknak a YouTube

2017. 11. 30. 03:04

Mintegy 150 000 olyan videót törölt a minap a YouTube, amelyeket a gyermekekre nézve ártalmasnak ítéltek meg, s bár ez egy remek hír, de elve fel se szabadott volna ezeknek kerülnie.

November elején hatalmas botrányt váltott ki a Medium cikke, amiből kiderült, hogy a YouTube videómegosztásokat ellenőrző algoritmusa nem képes megfelelően kiszűrni a gyerekekre nézve finoman szólva is ártalmas tartalmakat. Ennek eredményeként rengeteg olyan elvileg leellenőrzött és gyerekeknek szánt kategóriába sorolt videó került fel, amelyek helytelen és erőszakos jeleneteket tartalmaznak. Habár az is kérdéses, hogy egyáltalán miért kell ilyeneket készíteni, de az biztos, hogy a YouTube felelőssége, hogy ezek ne kerülhessenek fel.

A YouTube most válaszlépésként elkezdett takarítani. 270 fiókot függesztettek fel és 150 000 videót töröltek. Ez a kis online razzia azonban aligha fogja visszaállítani a hirdetők bizalmát vagy megoldani a problémát. Mondjuk ki: ez egy gesztusnál nem értékelhető ez többre. A YouTube-nak sürgősen javítani kell az algoritmusán vagy legalábbis az ellenőrzés hatékonyságát növelni valamiként, mert ez így nem maradhat.

(Forrás: variety.com Kép forrása: pixabay.com)