Jump to content

Egyre jobban mutatnak a VR headset eladások

2017. 11. 28. 09:05

Szépen törnek fel a VR headsetek értékesítési mutatói. A 2017-es év harmadik negyedévében már sokkal jobb eredményeket hoztak, mint tavaly ilyenkor.

A piacon lévő VR fejhallgatók az év harmadik negyedévében összesen 1 millió egység eladását tudhatják maguk mögött és ez a szám várhatóan csak emelkedni fog az ünnepekre.

A hír a Canalys riportjával jött, ami főként a VR technológia elérhetőbbé válásának tudta be az eladások emelkedését. Ezt az is alátámasztja, hogy az értékesítések javát (49 százalékot, azaz 490 000 egységet) a PlayStation VR headset és a Sony tudhatja a magáénak, ami ügybár 399 dollár. Ez az ár ugyan nem kevesebb, mint volt, viszont az utóbbi időben már a csomag részét képezi az a kamera is, ami korábban külön volt megvásárolható, pedig fontos az eszköz megfelelő működtetéséhez és a teljes VR élményhez.

Az eladások 21 százalékát magáénak tudó Oculus Rift jött be a második helyre, amit a HTC Vive követ 16 százalékkal. Ez a három gyártó hozta el a VR headsetek értékesítésének 86 százalékát, ami azt jelenti, hogy a piac többi résztvevőjének csupán 14 százalék jutott. A jelentés azt is megjegyzi, hogy a HP, a Lenovo, az Acer és a Dell saját VR headsetjei még tovább fogják növelni a VR technológia elérhetőségét, ami várhatóan még nagyobb keresletet eredményez majd.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: Sony)