Jump to content

A Toshiba elpasszolta a TV részlegét a Hisense-nek

2017. 11. 21. 00:36

Tovább folytatódik a Toshiba kiárusítása. A mai napon, a cég bejelentette, hogy nagyjából 113 millió dollárért eladja a televíziókkal foglalkozó divízióját a Hisense vállalatnak.

A Toshiba néhány éve (a 2015-ös könyvelési botrány óta) azon van, hogy elszórja a különböző divízióit a műveleteinek ésszerűsítésé és a veszteségeinek mérséklése végett. A Sony vásárolta meg a cég szenzorokkal foglalkozó üzletét 2015-ben, méghozzá 155 millió dollárért, utána a Bain Capital csapott le a NAND flash memóriagyártó részlegre 18 milliárdért, most pedig a cég TV részlege kerül új tulajdonoshoz. Az új tulajdonos a Hisense kínai nagyvállalat, akik már 1969 óta űzik a bizniszt, így biztosan tudni fogják, hogy mihez kezdjenek a Toshibától átvett részleggel.

A Pshy.org riportja  megjegyzi, hogy a Toshiba valószínűleg ezzel az értékesítéssel igyekszik mérsékelni a nukleáris bizniszben elszenvedett súlyos veszteségeit. A cég az Egyesült Államokban épített nukleáris erőművet, de a 2011-es fukushimai katasztrófa nyomán született magasabb biztonsági előírások komoly akadályokat gördítettek a projekt elé. A  helyzet komolyságát jelzi, hogy a Toshiba amerikai székhelyű nukleáris műveleti területe ebben az évben csődöt jelentettek be. Könnyen lehet, hogy a Toshiba további részlegek eladásával lesz kénytelen kompenzálni a veszteségeit.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: wikipedia.org)