Jump to content

Unortodox stratégiával küzdene a bosszúpornó ellen a Facebook

2017. 11. 10. 17:19

Mark Zuckerberg és a Facebook azt szeretné, ha saját magunkról készített meztelen képeket és videókat küldenénk magunknak a közösségi oldal üzenetküldő rendszerében, méghozzá saját magunk védelmében.

A Facebook egy olyan új módszert tesztel Ausztriában a bosszúpornó megelőzésére, aminek működését elképzelve bizony lesznek akik elpirulnak. Gyakorlatilag azt várják tolunk a rendszer fejlesztői, hogy mi saját magunk küldjük el a kérdéses intim tartalmakat a Messengeren keresztül, hogy aztán egy algoritmus feldolgozhassa azokat és megelőzze, hogy azt mások később közzé tegyék.

A Facebook szerint a rendszer biztonságos. A pucér fotókat és videókat saját magunknak kell elküldenünk a Messengeren keresztül, így senki más nem láthatja. Ha ez megvan, akkor a Facebook algoritmusa feldolgozza a képeket és a videókat, de nem tarolja el őket, csupán a metaadataikat. Ezen adatok birtokában pedig már képes lesz a rendszer megakadályozni, hogy bárki más megossza a kényes képeket, videókat.

Habár ez így papíron tényleg jól hangzik, de a gyakorlatban kicsit furcsán jön ki ez az egész, és az is kérdéses, hogy a felhasználók mennyire szívesen bíznák egy tesztelés alatt álló algoritmusra intim pillanataik elemzését. Mégis, tekintve hogy mennyi embert, főként fiatalt érint az online zaklatás ilyen formája, valahol jó tudni, hogy a Facebook nem csak utólag kezelné az eseteket, hanem azon dolgozik, hogy meg is előzhessük őket.

(Forrás: theverge.com Kép forrása: pixabay.com)