Jump to content

A Netflix szakított Kevin Spacey-vel

2017. 11. 05. 18:20

Veszélyben a House of Cards hatodik évada, mert a férfi főszereplőt, Frank Underwood-ot játszó Kevin Spacey többé nem kívánatos személy a Netflix számára a színész frissen kirobbant zaklatási ügye miatt.

Kevin Spacey Oscar-díjas színész, aki tökéletesen alakította eddig azt a hataloméhes, törtető, és a céljai elérésének érdekében semmilyen eszköztől vissza nem riadó politikust, akit a House of Card nevezetű kiváló sorozatban játszik, játszott 5 évadon át, de ennek most vége. A sorozat eddig a Netflix-nél futott, de minthogy a főszereplőt alakító Spacey botránya nem, hogy nem csitult, de egyre inkább eldurvulni látszik, így streamingszolgáltató közölte a gyártóval, hogy nekik nem kell a hatodik évad, ha a színész is benne lesz.

Márpedig így nem sok esélye maradt a House of Card sorozatnak, ugyanis Spacey nem csak főszereplője, de producere is a sorozatnak. Ha a gyártó mégis úgy döntene, hogy menti a menthetőt és megszabadul a színésztől, kiírja a forgatókönyvből, valószínűleg már akkor se fog kelleni senkinek a sorozat, amit mondhatni a hátán vitt el Spacey játéka.

A színész körüli botrány a #metoo közösségi felhívás nyomán bontakozott ki. Először egy Anthony Rapp (Star Trek: Discovery) nevű színész vádolta meg Spacey-t zaklatással, de ez csak a kezdet volt. Azóta nem csak az derült ki, hogy Spacey saját bevallása szerint meleg, de  a szemtanuk és az áldozatok is sorra jelentkeznek. Tovább súlyosbítja az amúgy sem rózsás helyzetet, hogy  kiderült Spacey-nek már volt egy zaklatási ügye még 2012-ben, de azt csendben elsimították. Most viszont erre esély sincs. Hosszú éveken át tartó pereskedés jön, aminek talán a színész életében már nem is lesz vége. Aminek viszont így nagy valószínűséggel vége, az a színész pályafutása, valamint a House of Cards című sikersorozat.

(Forrás: Netflix Kép forrása: House of Cards)