Jump to content

A Nissan belép a Formula E világába

2017. 10. 26. 23:27

Lévén a Nissan napjaink egyik legnagyobb elektromos autógyártója, így csak idő kérdése volt, hogy mikor csatlakozik a cég a Formula E versenyzőihez. Ez az idő most végre eljött, s vele két új EV koncepció is bemutatkozott.

A Nissan nagy lépéseket tett és tesz továbbra is az elektromos autók népszerűsítéséért és terjesztéséért. Eme törekvéseit megkoronázva a cég bejelentette, hogy a 2018-2019-es szezontól kezdve csatlakozni szándékozik a kizárólag elektromos autókat felvonultató a Formula E versenysorozathoz.

Ez azonban nem minden. A tokiói kiállításon két vadonatúj EV koncepcióval bukkant fel a cég. A márka bemutatta az IMx teljesen önállóan működő modellt, ami több mint 600 kilómétert képes megtenni, valamint a Leaf NISMO modellt, amely nagyteljesítményű versenytechnológiát villantott, mint a cég legdögösebb terméke. A Nissan szerint mindkét EV koncepció a zéró emissziós vonalat erősíti.

A Nissan nyitása a Formula E felé azért is fontos, mert így ők lesznek az első, de minden bizonnyal nem az utolsó Japán autógyártó márka, amely kiveszi a részét a száguldó elektromos autók bajnokságából. Továbbá figyelembe véve, hogy a Nissan jelenlegi vezető szerepét az elektromos autók gyártásában, vélhetően a márka szereplése a versenysorozatnak is nagyban szolgálja majd a javát.

(Forrás: fiaformulae.com Kép forrása: fiaformulae.com)