Jump to content

Már Puerto Rico felett lebegnek a Google hatalmas léggömbjei

2017. 10. 23. 15:20

Nagyjából egy hónappal a Maria hurrikán és néhány héttel az FCC-től kapott engedély után Google ballonos projektje már el is érte Puerto Rico légterét, hogy vezeték nélküli internetet nyújtson a sziget internetszolgáltatástól egyébként elzárt területein.

Az Alphabet ( a Google szülővállalatának) X innovációs laborjának egyik projektje segít a Maria hurrikán által letarolt Puerto Rico infrastruktúráját átmenetileg kiegészíteni. A Project Loon lényege, hogy nagy magasságban keringő óriási ballonok segítségével biztosítsanak vezeték nélküli internetet olyan helyeken, ahol egyébként az másként nem lenne hozzáférhető. Ez jelenleg az AT&T segítségével limitált internetkapcsolatot tesz lehetővé a Puerto Ricoban élők számára. A limitáció lényegében alapvető web és email hozzáférésre, valamint szöveges üzenetek továbbítására korlátozza a kapcsolatot.

Az AT&T egyébként keményen dolgozik a hurrikán óta, hogy helyreállítsák a hálózatot. A cég elmondása szerint a populáció hozzáférésének 60%-át sikerült eddig helyreállítani. Hogy akiknél a helyreállítás még nem történt meg se maradjanak internet nélkül, arról a Project Loon gondoskodik. A csapat elmondása szerint egyetlen ilyen léggömb5000 négyzetkilómétert képes lefedni. A hozzáférés LTE kapcsolatot is biztosít, ami az AT&T ügyfelek által használt eszközök javával használható.

(Forrás: blog.x.company Kép forrása: blog.x.company)