Jump to content

Az FBI nem lesz kénytelen feltárni a tavaly használt iPhone hacker eszközt

2017. 10. 04. 15:51

A The Associated Press, az USA Today és a Vice News is megpróbálta kideríteni, hogy milyen hacker eszközt használt tavaly az FBI, hogy feltörje a San Bernardinoban lövöldöző férfi elvileg feltörhetetlen iPhone okostelefonját.

Miután tavaly az Apple bírósági kérés ellenére sem volt hajlandó feltörni egy nyomozáshoz kapcsolódó  iPhone készüléket, az FBI úgy döntött, hogy más módszerekhez folyamodik. Egy külsős cég segítségét kérték a készülék feltöréséhez, akiknek személyét mindenáron titokban akarták tartani. Azóta rengeteg idő eltelt, de az ügy még csak ma zárult le bizonyos szempontból.  Tanya Chutkan bíró szeptember 30-án elutasította a The Associated Press, az USA Today és a Vice News arra vonatozó kérelmét, hogy az FBI adja ki azt a hacker eszközt, amivel feltörték a tavaly San Bernardinoban lövöldöző férfi IPhone okostelefonját. A közzététel állítólag megtorló csapásokkal járna és veszélybe sodorná azt a vállalkozást, amelynek a segítségét igénybe vették a szövetségiek az ügyben.

Ha azt vesszük, hogy 1,3 millió dollárt költött az FBI ennek az egy okostelefonnak a feltőrésére, akkor érthető, a titkolózás. Valószínűleg a vállalkozás a továbbiakban is szeretne hasonló összegeket keresni és minden bizonnyal ebben a szakmában sokat ér a diszkréció. Még szerencse, hogy az FBI végül nem tette tönkre nekik az egészet.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)