Jump to content

Dél-Korea lecsapott a kriptovalutás közösségi finanszírozásra

2017. 10. 02. 12:06

Akik Dél-Koreában kriptovalutával akartak maguknak pénzt gyűjteni egy-egy közösségi finanszírozású projekthez, azok most kénytelenek lesznek valami egyéb alternatívát keresni, ha nem akarnak agancsot akasztani a kormánnyal.

Dél-Korea úgy döntött, hogy a kínai példát követve lépéseket tesz, hogy megszüntesse a virtuális valutás pénzgyűjtés minden formáját, írja a Reuters. Ahogy a TechCrunch megjegyezi, csak az idén, a világon az üzleti vállalkozások 1,8 milliárd dollárt szedtek össze az ICO (initial coin offering) módszerrel. Ez egy kényelmes módja, hogy különféle termékek megvalósításához előteremtsük a szükséges tökét, ami eddig jól is hangzana, csak épp teljesen szabályozatlan és követhetetlen az egész folyamat, aminek révén könnyű lehetőséget ad csalóknak, hogy dollármilliókat csalhassanak ki a gyanútlan befektetőből.

Az emberek kihasználhatják ezt az eszközt, hogy olyan termékeket értékesítsenek vele, amelyek nem is léteznek és soha nem is fognak, vagy olyan projektekhez kérjenek támogatást, amik soha sem fognak megvalósulni. A dél-koreai kormányt ezért aggasztja, hogy egyre nagyobb számban kezdek el megjelenni az ICO finanszírozást használó projektek. Mostantól bárki, aki valamiként ICO-zásban vesz részt az szigorú büntetésre számíthat az országban.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)