Jump to content

Mark Zuckerberg már bánja az amerikai választást követő megjegyzését

2017. 09. 28. 17:36

Tavaly novemberben, Mark Zuckerber azt mondta, „Személy szerint azt gondolom, hogy az elképzelés, miszerint a hamis hírek a Facebookon, amik nagyon kicsi részei a tartalomnak, befolyásolnák a választásokat bármilyen módon, az elég őrület.”

Mennyi minden változott tavaly november óta. Például közel egy év távlatában már teljesen másként látja a helyzetet a Facebook-vezér. Közben kiderült, hogy bizony különféle vélhetően orosz forrásból indított próbálkozások mégiscsak akadtak, amik a szavazok befolyásolását célozták meg a közösségi médiaplatformon keresztül. A probléma annyira valósnak bizonyult, hogy a németországi választások kapcsán már felkészült Facebook több tízezer fiókot kaszált el. Erre talán lehet mondani, hogy mintha egy kissé hangnemet váltottak volna a probléma kezelését illetően.

Mark Zuckerberg pedig minden jel szerint azóta már nagyon megbánta, hogy anno olyan elhamarkodottan nyilatkozott a választások után, ennek a megbánásnak pedig nemrég egy közleményben is hangot adott:

After the election, I made a comment that I thought the idea misinformation on Facebook changed the outcome of the election was a crazy idea. Calling that crazy was dismissive and I regret it. This is too important an issue to be dismissive. But the data we have has always shown that our broader impact -- from giving people a voice to enabling candidates to communicate directly to helping millions of people vote -- played a far bigger role in this election.

We will continue to work to build a community for all people. We will do our part to defend against nation states attempting to spread misinformation and subvert elections. We'll keep working to ensure the integrity of free and fair elections around the world, and to ensure our community is a platform for all ideas and force for good in democracy.”

(Forrás: engadget.com Kép forrása: flickr.com)