Jump to content

Az NVIDIA-ról az Intel-re vált a Tesla

2017. 09. 28. 13:40

Amióta csak a Tesla bemutatta a Model S-t, az elektromos autóiban az NVIDIA hardverjei működtették az informatikai és szórakoztató elektronikai rendszereket, beleértve az óriási érintőképernyőt a vezérléshez. Most viszont úgy néz ki hogy változás állhat be e téren.

A Bloomberg információi szerint a Tesla faképnél hagyná az  NVIDIA-t az Intel kegyeiért. A hír szerint a Model 3 és az autógyártó többi modelljének újabb verziói lennének az elsők, amiket ez a változás érintene. Nem világos, hogy ha a hír igaz is (egyelőre se, az Intel, se, az NVIDIA, de még a Tesla sem kívánta kommentálni a híreket), akkor mi indikálhatta a váltást.

Az NVIDIA és a Tesla üzletei javarészt inkább szóltak a presztízsről, mint a nyers számokról. A Tesla, mint luxus EV gyártó nem volt hajlandó nagy mennyiségekben értékesíteni. Ez a Model 3-al változott meg, amikor a Tesla több ezer előrendelést fogadott. a több autó, több alkatrészt igényel s talán ez áll az Intel bevonásának hátterében. Ha ezt kombináljuk az Intel egyéb sikereivel, mint a Waymo üzlet, akkor hamarosan az autóiparban is komoly versenyzővé válhat.

Azért az NVIDIA sem fog a sarokban pityeregni, még ha ez egy jelentős veszteség is. Az ő oldalán már most olyan márkákat tudhat, mint az Audi, a Toyota és a Volvo. Az NVIDIA szerepe stabil az EV és az önvezető autók kapcsán.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)