Jump to content

Már 800 millió havi felhasználóval „tengődik” az Instagram

2017. 09. 26. 15:48

Az Instagram még mindig félelmetes tempóban növekszik, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy újabb 100 millió havi felhasználót csaptak hozzá az előző havi számokhoz.

Ezzel az újabb 100 millió havi felhasználóval már összesen 800 milliót számolhat  a közösségi képmegosztásra szakosodott oldal, írja a Techcrunch, ráadásként megfejelve azzal, hogy a napi szinten aktív felhasználók száma is nagyjából 500 millió körül mozgott. Az Instagram azt is elárulta, hogy mostanra mintegy 2 millió hirdető választotta a platformjuk, ami 1 milliós növekedés a márciusi adatokhoz képest. Ennek a növekedésnek a legnagyobb része az SMB vállalatoktól jött.

Ezek a statisztikák biztatók mindazok számára, akik az Instagramba invesztálnának, mint platform és segítik a Facebook nagyobb ambícióit.  Az Instagram hihetetlen növekedése egyben a rivális Snapchat pozícióját is gyengíti, habár ez a rohamos növekedés pont az után indult be, hogy az Instagram átvett számos a Snapchat felületéről ismerő funkciót, mint például a ’történetek’.

(Forrás: techcrunch.com Kép forrása: techcrunch.com)