Jump to content

Lefújta az all-in-one VR headset projektjét az Intel

2017. 09. 26. 12:28

Kicsivel több mint egy éve, hogy az Intel bejelentette, beszáll a VR szemüvegek bizniszébe, méghozzá egy saját all-in-one modellel, ami az Alloy projekt nevet viselte. Sajna lehet végül mégsem lesz semmi az egészből.

Az Intel nem fogja piacra dobni a Project Alloy VR headset platformját az idén, de könnyen lehet, hogy a technológia egyáltalán nem fogja megélni a debütálást. A techóirás hivatalosan kinyírta a kezdeményezést, amelynek a célja lett volna, hogy partnervállalatokat találjanak a standalone VR eszközökhöz. Az Intelnek az idén kellett volna elindítania a platformot, de a RoadtoVR szerint még a nyáron úgy döntöttek, hogy a partnerek érdeklődésének hiányában lefújják a projektet.

Az Intel nem fejtette ki, hogy miért hiányzott az érdeklődés, de könnyen lehet, hogy az állhat a háttérben, hogy a gyártok, beleértve az Asus, az Acer és a Dell vállalatokat, úgy döntöttek, hogy a Microsoft MR headsetjeinek építésére összpontosítanak. Kim Pallister, az Intel VR Központjának igazgatója egy másik lehetséges okra is rámutatott egy a PC World-nek adott interjúban. Ő azt mondta, hogy a cég rájött, hogy a standalone szemüvegek nem feltétlenül az optimális formát jelentik és nem tudnak versenyezni teljesítményben a PC-vel összekötött headsetekkel.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: intel.com)