Jump to content

Egy kínai techóriás próbálta megvásárolni a Spotify-t

2017. 09. 19. 12:39

A Spotify közismerten egy vadul független vállalkozás, de ha minden igaz, akkor az elmúlt néhány hónapban erősen próbára tehették, hogy mennyit is ér a cégnek a saját önállósága.

A TechCrunch egy forrása úgy értesült, hogy a Spotify nem volt rest és visszautasította a kínai piacon félistenként dorbézoló internetes óriásvállalat, a Tencent ajánlatát. A riport szerint a Tencent lehetőséget látott a Spotify-ban, hogy a segítéségével zenei szolgáltatásainak befolyását kiterjeszthesse Kína határain túlra. Az sajnos nem derült ki, hogy a tárgyalások eljutottak-e egy konkrét összeg szerű ajánlatételig, pedig ez az, amire sokan kíváncsiak lettek volna.

Sem a Spotify, sem pedig a Tencent nem kívánta kommentálni a kiszivárgott híreket, de meg is lepődtünk volna, ha másként tesznek. Ha viszont valóban megtörténtek ezek a tárgyalások, azok komoly jelentőséggel bírhatnak. A Tencentnek megvannak a saját zenestreamelő vállalkozásai, mint a QQ Music vagy a KuGou, tehát nem új számára ez a terep. Hovatovább Tencent összeségében 600 millió zenefogyasztóval bír, ami mellett a 140 milliós Spotify tábor mondhatni eltörpülni látszik. Hogy jelen esetben egy új piacra való nyitás előtt a konkurencia kivasalása vagy egy már meglévő hálózaton keresztüli terjesztés, esetleg a kettő együtt volt a cél, az valószínűleg örökre rejtély marad majd, de annyit biztosan elárul, hogy a Tencent megkívánta a nyugati zenei streaming piacot és kész is tenni azért, hogy megszerezze magának.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Spotify)