Jump to content

A Pirate Bay bitcoin bányásznak használja az oldalára látogatók gépét

2017. 09. 17. 14:17

A kalóz weboldalak nem igazán építkezhetnek a legálisan működő hirdetésekre, de akkor vanjon miből szereznek maguknak pénzt az önfenntartáshoz? Hát például a gyanútlan látogatóik CPU-ját fogják  munkára.

A Pirate Bay látógatói nemrég egy érdekes kis JavaScript kódocskát fedeztek fel az oldalon, ami úgyszólván „kölcsönveszi” a processzorunk egy jó kis kiadós bitcoin farmoláshoz. A jelek szerint ez nem minden esetben történik meg (főként a keresési eredményeknél és a kategória listázásnál jelenik meg), de határozottan ott van, és ha egyszer belefutottunk, akkor biztosan észre fogjuk venni a CPU figyelőben a kiugró felhasználást.

Az oldal a TorrentFreak kérdésére elmondta, hogy valóban teszteltek egy ilyen megoldást, mintegy nagyjából 24 órán át és úgy találták, hogy ez az új bevételtermelési lehetőség akár elégséges is lehet a hirdetések kiváltására. Az oldal felhasználói elviekben képesek lehetnek blokkolni a böngészőjük beállításaival vagy add-onok segítségével, hogy az ő gépjüket is belevonják ebbe az érdekes kis közmunkába, de miután semmi figyelmeztetés vagy tájékoztatás nincs arról, hogy a gépeket milyen módon használja fel az oldal, így a legtöbben tenni se tudnak majd ellene.

(Forrás: torrentfreak.com Kép forrása: pixabay.com)