Jump to content

Szövetségi nyomozás indult az Uber ellen

2017. 09. 08. 16:43

Az Uber neve szinte minden héten címlapra került az idén, de ennek még se örülhet a cég, ugyanis rendre rosszabbnál rosszabb okok állnak a háttérben. Itt a legújabb.

Egy újabb nap, egy újabb katasztrófa az Uber PR csapatának. Mondják, hogy a negatív reklám is reklám, de talán túl van már azon a ponton a cég, ahol még így lehet gondolni az elmúlt év eseményeire. Ugyan nemrég kapott csak új vezérigazgatót a cég Dara Khosrowshahi személyében, aki rögtön be is vetette magát az indiai és a fűlöp-szigeteki helyzet javítására, de már agyon is csapták ezt a kevéske jó hírt is, hogy mint kiderült, jelenleg is szövetségi nyomozás folyik a vállalat ellen, méghozzá azért, mert feltehetően kémkedtek a rivális Lyft sofőrjei után.

Nem ez az első, hogy az DBI kopogtat az Uber irodájának ajtaján. de ebből már nem biztos, hogy kimásznak. A feltételezések szerint, mintegy 2 éve olyan programot használnak a cégnél, amivel a Lyft rendszerének sebezhetőségét kihasználva kémkedtek a versenytársuk sofőrjei után 2014 és 2016 között. A cél az volt, hogy kiderítsék, hogy kik azok a sofőrök , akik mindkét cégnél dolgoznak, hogy aztán ezeket a vezetőket rávegyék, hogy csak az Uber vállalatnak dolgozzanak. A nyomozás számára kulcsfontosságú kérdés, hogy a Hell szoftver valóban képes-e illetéktelenül hozzáférni egy számítógéphez. Az Uber egy szóvivője azt nyilatkozta a Wall Street Journal számára, hogy mindenben együttműködnek a nyomozás során (mintha tehetnének vagy mondhatnának mást).

Nehéz leírni, hogy mekkora kalamajkában van az Uber, de ha még ártatlanul jönnek is ki a legújabb botrányukból, a cég neve már akkor is annyi piszkos ügylet kapcsán merült fel az utóbbi időben, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy valaha is tisztára moshatnák magukat. Persze láttunk már ennél cifrább dolgokat is.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)