Jump to content

India saját Hyperloop vonalat építtet

2017. 09. 06. 16:35

Indiának megtetszett a Hyperloop ötlete, méghozzá annyira, hogy egy saját hasonló 27 mérföldes vasútvonalat szeretne kiépíteni Amaravati és Vijaywada között.

A Hyperloop Transportation Techhnologies, Dirk Ahlborn közösségi finanszírozású Hyperloop projektje egy újabb országgal kötött üzletet. A cég már kezet is rázott a dologra az Andhra Pradesh Economic Development Board-al, aminek értelmében egy Vijaywada és Amaravati városokat összekötő Hyperloop vonal épülhet ki.

A két cég – mint általában – egy egyetértési megállapodást kötött, amely lehetővé teszi a HTT számára, hogy kivizsgálja a rendszer kiépítsenek lehetséges untvonalait. Ez még egy nagyon kezdeti szakasz, ami hosszú hónapokon át nem fog semmi másról szólni, mint a tervezéséről. Jelenleg legalább 6 hónapra kell számítani, mielőtt a megvalósítás ténylegesen elkezdődhetne.

A körülmények kezdetnek nagyon ígéretesek a technológia megvalósítására. Csupán egy 27 mérföld hosszú vonalat kell kiépíteni. Jelenleg a két város közötti távolságot durván 70 perc alatt lehet megtenni, de a HTT állítása szerint ők 6 percre fogják tudni csökkenteni ezt az utazási időt.

Amennyiben a konstrukció sikeresen megvalósul, úgy India lehet az első ország, amely saját vákuumvonat vonallal rendelkezik, ezzel további lökést adva a környék erősödő gazdaságának.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Hyperloop Transportation Technologies)