Jump to content

Dara Khosrowshahi lett az új Uber CEO

2017. 08. 30. 15:51

Az Uber igazgatótanácsa (aminek a cég korábbi vezérigazgatója, Travis Kalanick továbbra is a tagja) kiválasztotta a nevet, akinek ki kell kormányoznia a cégjüket a sötét múltból a dicső jövő felé.

Immár hivatalos, miszerint Dara Khosrowshahi, egykori Expedia CEO váltja az UBER vezérigazgatói székében Travis Kalanicket. Dara Khosrowshahi igazán szerencsésnek érezheti magát, mivel olyan nevekkel szemben méretetett meg és került ki győztesként, mint a korábbi HP CEO, Meg Whitman és a korábbi GE CEO Jeff Immelt, aki néhány napja még nagyon is esélyesnek tűnt. Persze könnyen lehet, hogy ez egy olyan verseny volt, ahol néhány jelölt nem is igazán szerette volna, ha kiválasztják, de ez már egy másik kérdés. Az Uber igazgatótanácsa egy közleményt adott ki, amiben elmondták, hogy nagyon szerencsések, hogy egy olyan tehetséges és tapasztalt vezetőt kaphattak, mint Dara Khosrowshahi. A tanácsnak és a cég vezetőinek meggyőződésé, hogy Dara a lehető legjobb személy az Uber jövőjének kifényezésére és a cég küldetésének folytatására.

Az új vezérigazgatónak lesz dolga bőven. Egy olyan cég arcává kell válnia, amely az utóbbi időben nem szenvedett hiányt a jól dokumentált PR katasztrófáktól, hogy más szempontból ne is közelítsük meg inkább ezeket a kényes ügyeket, amikkel rendre a bíróságon kötöttek ki. Az új CEO-nak mindenesetre nagy tervei vannak, aminek egy részét rögtön meg is osztja majd az alkalmazottakkal a következő napokban esedékes meetingeken.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: YouTube)