Jump to content

Mit akarhat a Facebook a német Fayteq vállalattól?

2017. 08. 25. 17:22

A Facebook legújabb startup szerzeménye egy olyan cég, amelynek termékportfoliójában egy igencsak érdekes videószerkesztő megoldás viszi el a főszerepet.

A Fayteq vállalat egy olyan videószerkesztési módszeren dolgozik, amelynek segítéségével objektumokat adhatunk hozzá és távolíthatunk el valós időben az élő videóadásokból. A kérdés csak az, hogy mihez fogja, illetve mihez tudja ezt felhasználni a nagy kék behemót?

Kézenfekvő lenne, hogy a frissen megkaparintott német vállalat technológiáját a Facebook Live videó közvetítéseinél lássuk viszont. Képeket, szöveget, hangulatjeleket dobálhatnának be az élő videóadásokba, de az sem kizárt, hogy egy a Snachatéhez hasonló AR funkcióval szeretne előrukkolni a közösségi oldal. Ez utóbbi azért is lenne elég valószínű, mert a Facebook eddig is szeretett ötleteket kölcsönözni a Snapchattől, ráadásul a cég F8 fejlesztői konferenciáján is minden az AR körül forgott. Mindennek tetejébe pont a napokban volt mozgolódás a Facebook AR szemüvege körül is, amivel kapcsolatosan Mark Zuckerberg ki is jelentette, hogy a végső cél, hogy az emberek arcára tegyék a közösségi oldalt. Az sem kizárt, hogy a megszerzett technológiát speciális hirdetési megoldásként fogja értékesíteni a Facebook, de mi inkább arra tippelnénk, hogy a kiterjesztett valósághoz akarja majd ezt inkább felhasználni a közösségi oldal.

A két cég nem osztotta meg az akvizícióval kapcsolatos részleteket, így azt nem tudjuk megmondani, hogy vajon mennyibe került a Fayteq bekebelezése a Facebooknak. Mindenesetre a cég termékportfoliója alapján jó helyre ment a pénz.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)