Jump to content

2022-re már meg is valósulhat a VW elektromos mikrobusza

2017. 08. 22. 11:17

Amikor a Volkswagen megmutatta az ID Buzz terveit, akkor még nem volt több, mint egy a sok koncepció közül, amiből a legtöbb sose valósul meg. Az ilyen autók jól mutatnak a kiállításokon, de a legtöbbször rögtön eltűnnek, ha a hideg gazdasági realitásokkal kerülnek szembe.

Az ID Buzz azonban szerencsére nem fog erre a sorsa jutni. A VW bejelentette, hogy az elektromos mikrobusz gyártásra fog kerülni, illetve, hogy várhatóan 2022-re már meg is érkeznek majd az első darabok. Azt azért ne várjuk, hogy egy az egybe olyan lesz az ID Buzz, mint ahogy azt a korábbi terveken láttuk. A kerekek például tuti, hogy nem abba a formában fognak megvalósulni, de a 60-as évek mikrobuszát idéző stílus minden bizonnyal többé-kevésbé érintetlen marad és az öszkerékmeghajtás, valamint a félautomata önvezetés is simán átkerülhet a végleges verzióba.

Az elektromos autók fő célközönsége a kínai, az európai és az észak-amerikai vásárlók. A cél összekapcsolni a nosztalgikus hangulatot az elektromos szállítással.  Az óriási dízel motor helyett egy takaros elektromos motorral rengeteg helyet meg lehet spórolni, így egy kompakt kombi méretbe is sokkal nagyobb utas és rakodótérnek marad hely.

Nem ez lesz az első ID modell az utcán. 2020-ra várhatóak a első ilyen kompakt autók, miközben az USA addigra valószínűleg megkapja a Crozz nevű csodát is, hasonló időkeret mellett. Mégis a 2022-es érkezéssel még nagyon jó lehet az ID Buzz a piacon és ez a kezdeményezés azt is megmutatta, hogy a VW elkötelezett az elektromos közlekedés irányában és kész maga mögött hagyni a dízel botrányt.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)