Jump to content

A korábbi GE vezért favorizálná következő vezérigazgatójának az Uber

2017. 08. 22. 10:52

Amióta az Uber elbocsátotta korábbi vezérigazgatóját, Travis Kalanickt, az egyik legfontosabb kérdés, ami a cég feje felett lebeg, hogy ki lesz az a merész, aki a helyébe lép és megmenti a cég hírnevét?

A felmerült lehetséges válaszok között ott szerepel a GE korábbi elnőke és vezérigazgatója, Jeff Immelt neve, akit a hírek szerint szívesen látna az Uber a cég vezérigazgatói székében, legalábbis a Recode forrásai szerint. Az Uber 3 legjobb jelőltje közül őt tartják a legjobbnak és a legesélyesebbnek arra, hogy kiálljon a cég élére és kivezesse őket a sötétségből. A dolgozói morál és a toxikus vállalati kultúra felszámolását remélnék tőle, mint egy igazi messiástól.

Abban van valami, hogy a korábbi GE vezér lehetne az Uber legjobb esélye, de arról persze nincs szó, hogy Immelt egyáltalán elvállalná-e ezt a szerepet. Immelt nem az a figura, akit csak úgy ide-oda lehet terelgetni. Az iparág egyik jól ismert arca, aki nem szégyenlősködik, ha meg kell nyírni pár olyan kezdeményezést, ami nem illeszkedik az ö víziójához. Nem vagyunk benne biztosak, hogy az Uber lélekben valóban felkészült egy ilyen kaliberű gatyába rázásra, de talán tényleg pont ez kellene nekik.

(Forrás: recode.net Kép forrása: recode.net / Asa Mathat)