Jump to content

Folytatódik a HBO hack hacacáré – 6 millió dollárt akarnak a hackerek

2017. 08. 09. 15:01

Mint arról már korábban beszámoltunk: egy eddig ismeretlen hackercsoport sikerrel betört a HBO rendszerébe, ahonnan 1,5 TB adattal távoztak. Most már azt is tudjuk, hogy mi volt a dologgal a céljuk.

Zsarolás. Nem túl meglepő, de a HBO szervereit megtámadó hackerek pénzt akarnak. Azt már tudjuk, hogy a hackerek nem blöffölnek, mert már közzétettek pár epizódot a HBO egy-egy sorozatából, illetve feltették előre a Trónok harca következő részének forgatókönyvét. Csakhogy mint azóta kisült, a hackerek nem csak néhány sorozatrészt szereztek meg, de a Trónok harca 7. évadjának teljes marketinganyagát, a színészek és a stáb privát adatait, de még a HBO vezetőinek belső levelezéseit is.

Hogy a hackerek mit is szeretnének az egy videoüzenetből derült ki, amit a HBO vezetőinek küldtek el. Ebben a magukat Mr. Smith néven megnevező csoport  a Buzzfeed információi szerint 6 millió dollárt követel a cégtől, mondván a HBO 12 millió dollárt költött piackutatásra és 5 millió dollárt a Trónok harca 7. évadjának reklámozására, akkor ezt a 6 milliót is nyugodtan elszámolhatják további hirdetési költségként.

A dologban van valami, mert ha azt nézzük, akkor végül is elég jó reklámot csinált a médiában a hackertámadás a HBO-nak és a Trónok harca sorozatnak, csak hát miért is fizetne a HBO és mi a garancia rá, hogy ha fizetnének is, akkor nem kerülnének ki az érzékeny információk és a különféle sorozatok fennmaradó részei? A baj már megtörtént, innen már csak az a kérdés, hogy hogyan kezeli a HBO a dolgot, de az biztos, hogy nincs miről egyezkedni a hackerekkel.

(Forrás: thegrumpyfish.com Kép forrása: thegrumpyfish.com)